8 Δεκ 2010

Nexus S το πρώτο smartphone με Gingerbread


Το Nexus S κατασκευάστηκε σε στενή συνεργασία με την Samsung και περιλαμβάνει το σύνολο των αντίστοιχων υπηρεσιών της Google. To Nexus S είναι το πρώτο smartphone που έχει κυρτή(!) οθόνη 4 ιντσών Contour που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει στην παλάμη του χεριού και στο πρόσωπο και ειδική επίστρωση για να μην μένουν οι δαχτυλιές.

Έχει επεξεργαστή Hummingbirg χρονισμένο στο 1GHz, δύο κάμερες (μπροστά flash video και πίσω 5Mpixel), μνήμη 16GB και υλικό NFC (near field communication) που επιτρέπει την ανάγνωση έξυπνων ετικετών σε υλικό προώθησης (πόστερ ταινιών, στίκερ, t-shirt) για συμπληρωματική πληροφόρηση -πρόκειται για μια τεχνολογία ασύρματης ανάγνωσης με μικρή εμβέλεια. Ζυγίζει 129 γραμμάρια (σχετικά ελαφρύ) και έχει διαστάσεις 6,3x12,39x1,09 εκατοστά

Το Gingerbread είναι η ταχύτερη έκδοση του Android και στις βελτιώσεις του περιλαμβάνονται αυτές στο user interface, στην υποστήριξη της τεχνολογίας NFC καθώς και ένα εργαλείο επιλογής πληκτρολογίου και κειμένου, η υποστήριξη φωνητικών κλήσεων μέσω Ίντερνετ (VoIP/SIP), αυτές στη διαδικασία κοπής και επικόλλησης και η υποστήριξη γυροσκόπιου.

Το Nexus S θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 16 Δεκεμβρίου ξεκλείδωτο ή με συμβόλαιο με την T-Mobile καθώς και στην αλυσίδα Best Buy. Μετά τις 20 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει και στην Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: in.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα