11 Φεβ 2011

Το Playstation στο Android



Απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών (βλ. iPhone και 3DS) η Sony παρουσίασε σήμερα τη νέα της φορητή κονσόλα, παράλληλα με μια πλατφόρμα λογισμικού που επιτρέπει σε κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με λειτουργικό Android να «τρέχουν» παιχνίδια του Playstation!
Η νέα φορητή συσκευή, με την ονομασία NGP (Next Generation Portable), θα κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους και θα είναι ο διάδοχος του PSP. Ενσωματώνει OLED οθόνη αφής 5 ιντσών και επιφάνεια (pad) τεχνολογίας multi-touch στην πίσω πλευρά, που επιτρέπει στους χρήστες την απευθείας αλληλεπίδραση με τα παιχνίδια, μέσω τρισδιάστατων κινήσεων.
Εκτός από τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μέσω Wi-Fi, το NGP θα μπορεί να συνδεθεί και με 3G δίκτυα, κάνοντας εφικτό το παιχνίδι με φίλους όπου και αν βρισκόμαστε. Επιπλέον, εφοδιάζεται με δέκτη γεωγραφικού εντοπισμού (GPS), έτσι ώστε ο χρήστης να γνωρίζει ποιοι φίλοι του βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και το τι παίζουν. Επίσης, διαθέτει δύο κάμερες (μία στην εμπρόσθια και μία στην πίσω όψη), τρεις αισθητήρες κίνησης, γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο και ηλεκτρονική πυξίδα, όπως και δύο αναλογικούς μοχλούς, κάτι που θα επιτρέψει σε μια ευρύτερη γκάμα παιχνιδιών να μεταφερθούν για πρώτη φορά σε φορητή συσκευή.
Για την αποθήκευση των παιχνιδιών, η νέα φορητή κονσόλα υιοθετεί μια μικρή κάρτα μνήμης τύπου flash, ειδικά σχεδιασμένη για τους τίτλους του NGP. Αξιοποιώντας τη λειτουργία της flash μνήμης, στην κάρτα θα μπορεί να αποθηκευτεί το πλήρες παιχνίδι, επιπλέον περιεχόμενο, όπως και τα «σωσίματα» του κάθε χρήστη.
Ανοιγμα σε εκατομμύρια χρήστες
Πάντως, η διαπίστωση ότι ο αριθμός εκείνων που χρησιμοποιούν και για παιχνίδι άλλες φορητές συσκευές –όπως τα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες- έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, φαίνεται πως ώθησε τη Sony να διαθέσει το περιεχόμενο του PlayStation για πρώτη φορά στους χρήστες ενός ανοιχτού λειτουργικού συστήματος, όπως το Android.
Το PlayStation Suite είναι η πλατφόρμα λογισμικού που θα επιτρέπει αρχικά σε τίτλους της σειράς «PS one classics» να τρέξουν σε φορητές συσκευές με Android (από την έκδοση 2.3 και μετά), δίνοντας και πρόσβαση στο PlayStation Store, έτσι ώστε να είναι δυνατό το απευθείας «κατέβασμα» περιεχομένου.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα