4 Απρ 2011

Το Android Ice Cream θα συνδιάζει Gingerbread, Honeycomb και Google TV


Σύμφωνα με όσα επιβεβαιώνει η Google από την έκδοση Ice Cream και μετά, και τα 3 project θα βασίζονται στον ίδιο κώδικα. Τουλάχιστον προς το παρόν και με τις σημερινές δυνατότητες των τηλεοράσεων, δεν πρόκειται να δούμε το Android Ice Cream να τρέχει σε κάποια τηλεόραση, αλλά το γεγονός ότι η βάση του λογισμικού, το λεγόμενο AOSP, θα είναι η ίδια, εξασφαλίζει μια σειρά από πράγματα.
Κατ’ αρχάς εξασφαλίζει τις ταχύτερες ανανεώσεις του λογισμικού από την Google, αφού πλέον οι προγραμματιστές τις θα έχουν να αναπτύξουν όχι τρεις, αλλά έναν κώδικα. Κι αν αυτό δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα για τα Honeycomb και Gingerbread, για την Google TV είναι μια μεγάλη ανατροπή και ώθηση στην πορεία της. Εξ’ άλλου με το νέο κοινό AOSP (Αndroid Open Source Project) οι εφαρμογές θα έχουν πολύ μεγαλύτερη συμβατότητα μεταξύ των διαφορετικών πλατφορμών και δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το γεγονός να δούμε ακόμα και το Android Market διαθέσιμο στην επόμενη αναβάθμιση της Google TV.
Όπως και να’ χει το μέλλον για τις πλατφόρμες της Google μοιάζει κοινό και αυτό αναμένεται να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην λειτουργία των συσκευών που τις χρησιμοποιούν και κατ’ επέκταση στην καθημερινότητα μας.
Το Android Ice Cream αναμένεται κάπου στα τέλη του καλοκαιριού

Πηγή: techblog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου