26 Απρ 2012

Virus στα Android κινητά μαντεύει τους κωδικούς!!!

Ιός στα Android phones μαντεύει τους κωδικούς!!!Μια πρωτότυπη απειλή για τα κινητά με Android που μαντεύει τους κωδικούς κατάφεραν να δημιουργήσουν οι ερευνητές της IBM.Οι προγραμματιστές της εταιρείας κατάφεραν να αναπτύξουν ένα νέο malware το οποίο μπορεί και καταγράφει τους κωδικούς του χρήστη.
Το αποτέλεσμα είναι να κλέβει όλους τους κωδικούς που πληκτρολογεί ο χρήστης και να τους στέλνει στους ιδιοκτήτες του malware.
Η πρωτοτυπία με αυτόν τον νέο ιό είναι ότι καταφέρνει να μαντέψει τους κωδικούς βλέποντας τις κινήσεις του δαχτύλου του χρήστη πάνω στην οθόνη.
Ο ιός εξετάζει τους αισθητήρες αφής του κινητού και αντιλαμβάνεται που έχει χτυπήσει κάθε φορά το δάχτυλό τους ο χρήστης.
Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά ακριβές στην πρόβλεψη καθώς έχει 100% επιτυχία στους τετραψήφιους κωδικούς και 80% επιτυχία στους εξαψήφιους.
Προς το παρόν, το συγκεκριμένο malware έχει αναπτυχθεί από την IBM που δεν σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για κακό σκοπό.
Δεν αποκλείεται όμως, μετά την δημοσιοποίησή του, να χρησιμοποιηθεί και από χάκερ που θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
Σίμος Κοσμετάτος - simosego@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα