25 Απρ 2010

Google Goggles: Οπτική αναζήτηση για Android κινητά



Μέχρι πρότινος, η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο γινόταν κατά κύριο λόγο με την εισαγωγή κειμένου, ή εναλλακτικά με φωνητικές εντολές. Η Google όμως πηγαίνοντας τα πράγματα ένα βήμα πιο πέρα, παρουσιάσε την πρότασή της, η οποία ακούει στο όνομα Google Goggles και είναι σχεδιασμένη για συσκευές που φέρουν λειτουργικό σύστημα Android.

Το Goggles ξεφεύγει από τους παραδοσιακούς τρόπους αναζήτησης, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες οπτικής αναγνώρισης. Ο χρήστης λοιπόν, χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής του τραβάει μια φωτογραφία η οποία αφορά το αντικείμενο για το οποίο ενδιαφέρεται να συλλέξει πληροφορίες. Η φωτογραφία αυτή αποστέλλεται στο data center της εταιρίας όπου εκεί συγκρίνεται με τις ήδη υπάρχουσες στη βάση δεδομένων. Εάν ταιριάζει με κάποιες από αυτές, τότε στέλνονται πίσω στο χρήστη όλες οι απαραίτητες πληροφορίες με τη μορφή αποτελεσμάτων της Google.

Το φάσμα των ευρημάτων είναι μεγάλο και σύμφωνα με την Google όλο και θα αυξάνεται μιας και ακόμη είναι αρχή αυτού του εγχειρήματος. Ο χρήστης αυτή τη στιγμή έχει την δυνατότητα μέσω της οπτικής αναζήτησης να συλλέξει πληροφορίες από αξιοθέατα και βιβλία μέχρι πίνακες ζωγραφικής, επαγγελματικές κάρτες και οποιοδήποτε προιόν φέρει λογότυπο. Τέλος, προς το παρόν δεν αναγνωρίζονται αντικείμενα όπως ζώα, έπιπλα, φυτά, αυτοκίνητα, ρούχα και φαγητά.

Ακόμη η συγκεκριμένη εφαρμογή εκμεταλλεύεται το GPS και την πυξίδα της συσκευής ώστε στην εικόνα που βλέπει ο χρήστης μέσω της κάμερας να παρέχονται πληροφορίες της περιοχής στην οποία βρίσκεται.

Το Goggles είναι ήδη διαθέσιμο στο Android Market και αφορά τις συσκευές που φέρουν την έκδοση 1.6 του Android ή κάποια μεταγενέστερη.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα