25 Απρ 2010

Layar Reality Browser



Η εταιρεία παροχής λύσεων για την κινητή τηλεφωνία SPRXmobile παρουσίασε την Τρίτη τον mobile browser Layar, τον πρώτο browser στον κόσμο που εμπλουτίζει την εικόνα που βλέπει τη δεδομένη στιγμή ο χρήστης ενός κινητού τηλεφώνου μέσω της κάμεράς του, με πληροφορίες που μπορεί να αφορούν ακίνητα, καταστήματα, υπηρεσίες υγείας, μπαρ, θέσεις εργασίας κ.ά.

Η πρώτη παρουσίαση της ξεχωριστής αυτής εφαρμογής έγινε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και για τη δημιουργία του σχετικού περιεχομένου συνεργάστηκαν πέντε ολλανδικές εταιρείες.

Προϋπόθεση για να λειτουργήσει ο Layar είναι το κινητό τηλέφωνο να διαθέτει κάμερα, GPS και πυξίδα. Προς το παρόν, ο πρωτότυπος mobile browser είναι διαθέσιμος μέσω του Android Market για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android, ετοιμάζονται, όμως, εκδόσεις του και για άλλα λειτουργικά για smartphones, με πρώτο από αυτά το iPhone OS.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του browser, SPRXmobile σχεδιάζει να συνεργαστεί με εταιρείες στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ώστε να δημιουργήσει αντίστοιχο περιεχόμενο γι’ αυτές τις αγορές.

Κατεβάστε την εφαρμογή από το Market ή κάντε κλικ ΕΔΩ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα