24 Απρ 2010

Εγκατάσταση RAv1.6.2-Donut (Android 1.6) στο HTC Magic 32A





Η διαδικασία είναι σχετικά απλή, αλλά προϋποθέτει κάποιες βασικές γνώσεις εκτέλεσης εντολών σε οθόνη τερματικού (console). Επίσης μπορεί να γίνει και από windows με καμία ουσιαστικά διαφοροποίηση από τα βήματα που θα περιγράψω (απλά αλλάζουν κάποια από τα αρχεία που πρέπει να κατεβάσετε και ο τρόπος εκτέλεσης των εντολών στο pc).

Τα βήματα είναι:

1)Κατεβάζουμε την έκδοση του Android SDK για linux από εδώ: http://developer.android.com /sdk/index.html. Στην ίδια σελίδα υπάρχουν και οι εκδόσεις για Windows και Mac OS. Χρησιμοποίησα την έκδοση r04.

2)Αποσυμπιέζουμε το αρχείο που κατεβάσαμε, το οποίο θα δημιουργήσει έναν φάκελο με κάποιους υποφακέλους. Αυτός που μας ενδιαφέρει είναι ο φάκελος tools.

3)Προτού ξεκινήσουμε ελέγχουμε την έκδοση του τηλεφώνου που διαθέτουμε (οι οδηγίες αυτές αφορούν τα HTC Magic 32A). Σβήνουμε το τηλέφωνο μας και το ξεκινάμε πατώντας ταυτόχρονα το power και το πλήκτρο με το βελάκι. Θα πρέπει να δούμε στην οθόνη να γράφει SAPPHIRE PVT 32A. Επίσης καλό είναι να τσεκάρουμε αν πιο κάτω εμφανίζεται το HBOOT-1.33.0009 . Αν το τηλέφωνο σας έχει άλλα χαρακτηριστικά θα πρέπει να το ερευνήσετε

4)Αφού βεβαιωθούμε για τα παραπάνω, ξεκινάμε κανονικά το τηλέφωνο και πηγαίνουμε στο Settings->Applications->Development και ενεργοποιούμε το USB Debugging.

5)ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την διαδικασία θα γίνει πλήρης καθαρισμός (wipe) του τηλεφώνου που σημαίνει ότι όλες οι εγκατεστημένες εφαρμογές και ρυθμίσεις θα χαθούν. Τις επαφές σας και το calendar, μπορείτε να τα συγχρονίσετε με τον λογαριασμό σας στο gmail ώστε να τις ξαναπεράσετε αμέσως μετά την αναβάθμιση. Επίσης ότι βρίσκεται στην SD κάρτα (φωτογραφίες, αρχεία κλπ) δεν επηρεάζονται καθόλου.

6)Κατεβάζουμε επίσης από εδώ: http://developer.htc.com/adp.html, το fastboot για το σύστημα μας (linux, windows ή Mac OS X) και το αποσυμπιέζουμε μέσα στον φάκελο tools του Android SDK. Επίσης το κάνουμε εκτελέσιμο (chmod +x fastboot ή από τον file manager μας στις ιδιότητες του αρχείου)

7)Το βασικότερο βήμα πριν την αναβάθμιση είναι να κατεβάσουμε ένα recovery image ώστε να πάρουμε backup την υπάρχουσα ROM με όλες τις εφαρμογές και ρυθμίσεις. Επίσης με το revovery image γίνεται απλούστερη και η διαδικασία αναβάθμισης. Κατεβάζουμε λοιπόν το πολύ καλό recovery image του AmonRA από εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=530492. Η έκδοση που χρησιμοποίησα είναι η recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img. Προσοχή στο H αν κατεβάσετε νεώτερη έκδοση. Αφού κατεβάσουμε το αρχείο το μετονομάζουμε σε recovery.img και το βάζουμε και αυτό στον φάκελο tools.

8)Επίσης κατεβάζουμε και το image του τίτλου από εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=538645. Το μετονομάζουμε σε update.zip χωρίς να το αποσυμπιέσουμε και το αντιγράφουμε χύμα στην SD κάρτα του τηλεφώνου μας.

9)Σβήνουμε το τηλέφωνο μας και το συνδέουμε με το USB καλώδιο με το PC μας.

10)Μπαίνουμε και πάλι σε fastboot mode ανάβοντας το κρατώντας πατημένα το power και το πλήκτρο με το βελάκι. Θα πρέπει να δούμε στην οθόνη να γράφει Fastboot USB.

11)Ακολούθως ανοίγουμε μία κονσόλα, πηγαίνουμε στον φάκελο tools και εκτελούμε ./fastboot boot recovery.img. Αν όλα έχουν πάει καλά και το σύστημα μας έχει επικοινωνία με το τηλέφωνο, η συσκευή μας θα εκκινήσει από το recovery image και όχι από την εγκατεστημένη ROM.

12)Με το trackball ή τα πλήκτρα του volume επιλέγουμε Nandroid backup και περιμένουμε να κάνει backup της ROM στην SD κάρτα.

13)Αφού τελειώσει το backup, επιλέγουμε Wipe Data ώστε να καθαριστούν όλες οι ρυθμίσεις του τηλεφώνου μας.

14)Μόλις τελειώσει και το wipe, έφτασε η ώρα για την αναβάθμιση. Επιλέγουμε Flash from SD zip και θα μας εμφανίσει το αρχείο update.zip (εφ' όσον το έχουμε αντιγράψει στην SD). Επιβεβαιώνουμε την επιλογή μας και περιμένουμε να τελειώσει η αναβάθμιση.

15)Αφού τελειώσει κάνουμε reboot στο τηλέφωνο (από την αντίστοιχη επιλογή) και είμαστε έτοιμοι και αναβαθμισμένοι.

Ετικέτες

1 σχόλια:

Τη 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:07 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger cgcanada88 είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το post, ειδικότερα για τις ιδιαιτερως κατατοπιστικές οδηγίες. Μόλις χτες έκανα upgrade το rom στο HTC Magic μου, βάζοντας όμως το official από την HTC, και είδα ότι είναι μόλις η έκδοση 1.5, απλά έχει προστεθεί το Sense. Δε λεω, πολύ καλύτερο από το εργοστασιακό, και ωραία η προσθήκη της ελληνικής γλώσας στο input method, αλλά δεν υποστηρίζει εφαρμογές τις οποίες θα ήθελα. Η 1.6 που δείχνεις εδώ έχει ενσωματωμένα ελληνικά για input? Δε με ενδιαφέρει το ελληνικο μενου, ισα ισα που προτιμω τα αγγλικά!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα