13 Μαΐ 2010

Ψηλότερα στις προτιμήσεις των καταναλωτών το Google Android


Το Android της Google «αποκαθήλωσε» το iPhone της Apple κι έγινε αυτό το δεύτερο δημοφιλέστερο λογισμικό για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα στις ΗΠΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών NPD Group. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμη ένδειξη για την αύξηση του ανταγωνισμού στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των κινητών τηλεφώνων που προσφέρουν πλέον αυξημένες δυνατότητες.
Τα έξυπνα κινητά που χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό σύστημα Android, αποτελούσαν το 28% της συνολικής αμερικανικής αγοράς. Στην πρώτη θέση στο πρώτο τρίμηνο φέτος, με ποσοστό 36%, βρισκόταν η RIM με τα Blackberry. Το iPhone βρέθηκε στην τρίτη θέση με μερίδιο 21%.

Η Google ωφελείται από το γεγονός ότι παραχωρεί το Android για χρήση από διάφορους κατασκευαστές και σήμερα εκτιμάται ότι περίπου 34 μοντέλα «έξυπνων» κινητών (μεταξύ αυτών φυσικά είναι και το δικό της κινητό Nexus One, που έχει αναπτύξει μαζί με την HTC) «τρέχουν» το δικό της λογισμικό. Αντίθετα, η Apple, ως συνήθως, φυλάσσει ζηλότυπα το δικό της λογισμικό μόνο για τις δικές της συσκευές.

Πηγή: enet.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα