17 Ιαν 2011

Μετάφραση συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο από την Google

Κάτι που πριν από μερικά χρόνια ίσως θα φάνταζε επιστημονική φαντασία, πλέον γίνεται πραγματικότητα χάρη στην καινούργια εφαρμογή μετάφρασης Google Translate για το Android OS, η οποία φαίνεται πως θέτει τις βάσεις για να πέσουν τα μέχρι τώρα επικοινωνιακά σύνορα που υπήρχαν μεταξύ των διαφορετικών γλωσσών. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου ο καθένας θα μιλάει την μητρική του γλώσσα και οποιοσδήποτε στον πλανήτη θα μπορούσε να τον κατανοήσει. Φυσικά η Google έχει πολύ δρόμο για να φτάσει εκεί, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτής της τεχνολογίας.
Η τελευταία έκδοση του Google Translate για το Android περιλαμβάνει μια πειραματική λειτουργία συνομιλίας που αυτήν την στιγμή λειτουργεί μόνο μεταξύ της Αγγλικής και της Ισπανικής γλώσσας. Πατάτε το εικονίδιο με το Αγγλικό μικρόφωνο και μιλάτε, ενώ μόλις τελειώσετε τα λόγια σας μεταφράζονται και ομιλούνται στα Ισπανικά και το αντίστροφο.
Το Google Translate έχει και ανανεωμένη εμφάνιση, αλλά το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι η λειτουργία συνομιλίας. Σε μια προηγούμενη παρουσίαση η εφαρμογή λειτούργησε μεταξύ Αγγλικών και Γερμανικών, οπότε υποθέτουμε ότι και άλλες γλώσσες θα εμπλουτίσουν την εφαρμογή σε επόμενες αναβαθμίσεις. Η ανανεωμένη έκδοση είναι διαθέσιμη για τις εκδόσεις Android 2.1 και άνω και είναι άμεσα διαθέσιμη στο Android market.


Πηγή: myPhone

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα