18 Φεβ 2011

Νέα μουσική υπηρεσία Google Music


Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, η Google σκοπεύει, μέχρι το τέλος του έτους, να λανσάρει μια νέα υπηρεσία διάθεσης μουσικής on-line, παρόμοια σε φιλοσοφία με το iTunes της Apple. Η φημολογία ξεκίνησε από έμμεσες δηλώσεις περί αυτού, που έκανε ο πρόεδρος της Motorola, μέσα στη γενικότερη συζήτηση που έκανε σχετικά με το νέο tablet της εταιρείας του, το Xoom, το οποίο θα τρέχει την ειδική - για tablets - έκδοση Android 3.0, με κωδική ονομασία "Honeycomb".
H Google φαίνεται πως θα συνδυάσει την έλευση των Honeycomb tablets με την έναρξη της μουσικής της υπηρεσίας, η οποία θα επιτρέπει και το συγχρονισμό της μουσικής βιβλιοθήκης του χρήστη από το web κατευθείαν στο κινητό ή στο tablet, όπως περίπου έκανε και στην περίπτωση του Android Market, στο οποίο ο χρήστης επιλέγει μια εφαρμογή και αυτή κατεβαίνει στη φορητή συσκευή ασύρματα.
Η υπηρεσία που μάλλον θα τιτλοφορείται "Google Music" θα περιλαμβάνει και ένα συνδρομητικό μοντέλο βάσει του οποίου η μουσική που αγοράζει ο χρήστης θα διατηρείται στο cloud και θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν ανά πάσα στιγμή για ακρόαση ή κατέβασμα. Αναμένεται ότι αυτή η δυνατότητα θα κοστολογείται με περίπου 25-30 ευρώ ετησίως.

Πηγή: PC World

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα