26 Απρ 2010

Ποιανού είναι τελικά το Nexus;



Όπως όλοι ξέρουμε, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα το Nexus One, ένα smartphone με Android που φιλοδοξεί να βάλει για τα καλά τον κολοσσό του Internet στην αρένα των κινητών τηλεφώνων. Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ. Φαίνεται, όμως, ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα για τη Google. Και δε μιλάμε, φυσικά, για την απήχηση του Nexus One – αυτή θα φανεί στο προσεχές μέλλον. Η εταιρεία έχει να λύσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα, δε μπορεί καν να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το όνομα Nexus One.

Η κατάσταση έχει ως εξής. Η Google ανακοίνωσε το Nexus One και φυσικά υπέβαλε αίτηση στην υπηρεσία που ασχολείται με τις πατέντες για να κατοχυρώσει το όνομα. Ωστόσο, η απάντηση της υπηρεσίας ήταν του τύπου “sorry, παιδιά, αλλά αργήσατε” (δεν το είπαν έτσι ακριβώς, αλλά καταλαβαίνετε το concept). Όπως πληροφορήθηκε η Google, το όνομα Nexus έχει κατοχυρωθεί στο προϊοντικό σύμπαν από την εταιρεία Intergra.

Η απόφαση της υπηρεσίας δεν είναι τελεσίδικη και η Google προτίθεται να καταθέσει νέα στοιχεία προκειμένου να κερδίσει το όνομα. Η Intergra, πάντως, δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση του θέματος. Δεν το λέει ευθέως, αλλά προφανώς δε θα είχε πρόβλημα να εγκαταλείψει το όνομα για μερικά εκατομμύρια δολάρια.


Πηγή: http://t3mag.gr/

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα