26 Απρ 2010

Το Google Android σύντομα και σε φορητές συσκευές Intel



Οι επεξεργαστές Atom της Intel που σχεδιάστηκαν για netbook και κινητά μπορούν να τρέξουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, φέρεται να ανακοίνωσε ο γίγαντας των ημιαγωγών.

Μέχρι σήμερα το Android χρησιμοποιείται κυρίως σε κινητά τηλέφωνα με επεξεργαστές της βρετανικής ARM. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί και σε έναν φορητό υπολογιστή με Atom που παρουσίασε το 2009 η Acer.

H επέκταση του Android σε περισσότερες συσκευές Atom πιθανώς να συνέφερε τόσο τη Google, η οποία φημολογείται ότι θα επεκταθεί και στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών, όσο και την Intel που προσπαθεί να κατακτήσει και την αγορά φορητών συσκευών.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στο συνέδριο προγραμματιστών που πραγματοποιεί η Intel στο Πεκίνο, αναφέρει το περιοδικό PC World. «Η Intel επιτρέπει όλα τα λειτουργικά συστήματα στα τηλέφωνα Atom» φέρεται να δήλωσε η Ρενέ Τζέιμς, γενική διευθύντρια Λογισμικού και Υπηρεσιών της εταιρείας.

Τόνισε ότι το Android μπορεί ήδη να τρέχει σε Atom και πολλές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη χρήση του λειτουργικού στο συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Αν και ο Atom χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε netbook, τα πρώτα κινητά που χρησιμοποιούν το τσιπ φτάνουν στην αγορά μόλις φέτος.

Σε μια σχετική εξέλιξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Ερικ Σμιντ άφησε να εννοηθεί, σε συνέντευξή του στους New York Times, ότι η εταιρεία του ετοιμάζει έναν υπολογιστή-ταμπλέτα παρόμοιο με το νέο iPad της Apple.

Πηγή: in.gr

Ετικέτες

1 σχόλια:

Τη 27 Απριλίου 2010 στις 1:24 π.μ. , Ο χρήστης Blogger daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα