12 Ιουλ 2012

Πως βλέπουμε ταινία με υποτίτλους στο Android τηλέφωνο

Υπάρχουν πολλοί και καλοί και δωρεάν players στο Android market αλλά μόνο μερικοί κάνουν τη δουλειά που θέλουμε.

Ποια είναι αυτή;

Να παίζουν βίντεο avi, μεγάλης διάρκεια και παράλληλα να προβάλουν υποτίτλους srt με την κατάλληλη κωδικοποίηση (Ελληνικά).

Δοκιμάσαμε αρκετούς player που είναι διάσημοι όπως ο RealPlayer ή ο Winamp για Android που όμως δεν παίζουν τα αρχεία όπως τα θέλαμε.

Δοκιμάσαμε επίσης τους HikiPlayer και QQPlayer που ωστόσο έδειχναν τους υποτίτλους στα Κινέζικα. Μέχρι που ανακαλύψαμε τον θαυματουργό αλλά άγνωστο mVideo Player.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που παίζει τα βίντεο όπως πρέπει και με υποτίτλους αρκεί να κάνουμε την κατάλληλη ρύθμιση μέσα στην εφαρμογή.

Ρίξε μια ματιά στο βίντεο για το πως γίνεται ή δες παρακάτω τα βήματα αναλυτικά.

Βήματα

1. Αρχικά περνάμε στο κινητό μας τις ταινίες και τα βίντεο που θέλουμε να δούμε στο κινητό.

2. Σύνδεσε το τηλέφωνό σου με τον υπολογιστή, επέλεξε να βλέπεις από τον υπολογιστή την κάρτα SD.

3. Μόλις δεις την κάρτα SD του τηλεφώνου ως φάκελο μέσα από τον υπολογιστή σου κάνε drag n drop τους φακέλους που περιέχουν την ταινία και τον υπότιτλο srt.

4. Εγκατέστησε την εφαρμογή mVideo Player

5. Άνοιξε την εφαρμογή, έχει ήδη σκανάρει και βρει τα αρχεία βίντεο στο κινητό σου, είτε αυτά που τράβηξες εσύ, είτε αυτά που πέρασες με τον παραπάνω τρόπο.

6. Πήγαινε στις Ρυθμίσεις της εφαρμογής, επέλεξε Preferences, Subtitle, Character Encoding και επέλεξε το Greek ISO 88-59-7. Αν τα βλέπεις Κινέζικα δες το format του υποτίτλου σου και ρύθμισε ανάλογα.

7. Πήγαινε πίσω και δες το βίντεο με τους υποτίτλους.

http://www.techinsider.gr/efarmoges/pos-vlepoume-tenia-me-ipotitlous-sto-android-tilefono/

1 σχόλια:

http://android-playground.com είπε...

Επιτέλους ένας player με υποστήριξη ελληνικών. Γνωρίζετε αν είναι συμβατός και με GoogleTV; Θα ήταν σοβαρό κίνητρο για την απόκτηση ενός set-top box...

Δημοσίευση σχολίου