12 Ιουλ 2012

Πως να βρεις το Android τηλέφωνο που έχασες

Αυτή η ερώτηση είναι που σε κάνει να αισθάνεσαι το εξής: κάποιος έχασε ένα τηλέφωνο και το κλαίει, κάποιος το βρήκε και δεν ξέρει τι να το κάνει.

Φυσικά μπορούσε να το επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του αλλά δεν ξέρει ποιος είναι. Ούτε και πως να τον βρει.

Ακόμα βέβαια κι αν ήξερε ποιος είναι ίσως επέλεγε να το κρατήσει για τον ίδιο.

Όμως και στην παραπάνω περίπτωση δυστυχώς ο ιδιοκτήτης του το έχει χάσει και δεν έχει πιθανότητες να το βρει ποτέ. Και σε αυτό φταίει και ο ίδιος.

Γι’αυτό και αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το κείμενο, για να σας δώσουμε μια πιθανότητα να βρείτε το χαμένο σας κινητό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δώστε μια ευκαιρία σε αυτόν που το βρήκε να σας το επιστρέψει. Με 2 απλές εφαρμογές.

Ο κ. Θανάσης δεν μπορεί να βρει τον ιδιοκτήτη του τηλεφώνου γιατί είναι κλειδωμένο, όπως είναι και πολλά από τα δικά σας τηλέφωνα.

Δεν υπάρχει τρόπος να μπει στο μενού και να παρακάμψει το κλείδωμα παρά μόνο αν κάνει επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (Στο Huawei Ideos κλείνεις το τηλέφωνο και στη συνέχεια πατάς το volume up κουμπί μαζί με το send κουμπί και ανοίγεις το τηλέφωνο. Έτσι γίνεται το hard reset της συσκευής), περίπτωση κατά την οποία θα χαθούν όλα.

Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να ανοίξει το τηλέφωνο, να βγάλει την κάρτα microSD και να την βάλει στον υπολογιστή του ανεξάρτητα. Εκεί θα δει φωτογραφίες και άλλα αρχεία αλλά ενδέχεται να μην υπάρχουν πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη του τηλεφώνου.

Τι κάνουμε λοιπόν για να βοηθήσουμε έναν καλό άνθρωπο να μας επιστρέψει το κινητό που χάσαμε;

Εφαρμογή με τα στοιχεία μας στην κλειδωμένη οθόνη

Υπάρχει η εφαρμογή Phone Found – Owner Info η οποία ουσιαστικά σου επιτρέπει να προσθέσεις τα στοιχεία επικοινωνίας στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου όταν αυτή είναι κλειδωμένη με μοτίβο.

Με την εφαρμογή απλά και εύκολα προσθέτεις το όνομα, το email, το τηλέφωνο και ένα μήνυμα που θέλεις στην οθόνη με το μοτίβο.

20120613104449

Ο χρήστης που θα βρει το τηλέφωνο και θα το ανοίξει, αρχικά θα δει τα στοιχεία σου και μετά θα δει ότι το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο οπότε θα σε πάρει να στο δώσει πίσω. Έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον.

na-epistrafei

Εφαρμογή για να εντοπίσεις το τηλέφωνό σου

Η λειτουργία αυτή υπάρχει στο iPhone και το iPad δωρεάν μέσω iCloud όμως δυστυχώς στα Android πρέπει να ενεργοποιήσετε μια εφαρμογή σαν το Cerberus .

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν από το Android market, δημιουργείτε λογαριασμό.

Μετά ανοίγετε τη συσκευή και κάνετε τις αντίστοιχες επιλογές στο λογαριασμό σας.

Μπορείτε να ρυθμίσετε να σβήσετε από μακριά το περιεχόμενο της κάρτα microSD αλλά και τη μνήμη της συσκευής.

03

Επίσης μπορείτε να ορίσετε να τραβάει το τηλέφωνο αυτόματα μια φωτογραφία όταν κάποιος προσπαθήσει να μπει στη συσκευή σας.

Όταν δηλαδή για παράδειγμα γράψει λάθος κωδικό ξεκλειδώματος διακόψει το συναγερμό κλπ.

02

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κάρτα SIM λέγοντας στο πρόγραμμα να σας ενημερώσει όταν κάποια άλλη SIM μπει μέσα στη συσκευή.

04

Για να βρείτε το τηλέφωνό σας, στη συνέχεια μπαίνετε στο www.cerberusapp.com βάζοντας το username και το password που έχετε δημιουργήσει.

Εκεί έχετε αρκετές επιλογές, από το να πάρετε φωτογραφία από την κάμερα (που θα έρθει στο email σας), μέχρι να στείλετε μήνυμα και να δείτε το ιστορικό των κλήσεων που έχει κάνει.

parakolouthisi

Επίσης μπορείτε να σβήσετε τα πάντα από το τηλέφωνο.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για 6 μέρες και μετά πρέπει να αγοράσετε άδεια με μόλις 2,99 ευρώ για πάντα.

Φυσικά καμία από τις 2 εφαρμογές δεν εγγυάται ότι η εφαρμογή θα επιστρέψει στα χέρια σας αλλά δεν χάνετε τίποτα να τις εγκαταστήσετε. Αυξάνετε απλά τις πιθανότητες…
http://www.techinsider.gr/rota-me-question/pos-na-vris-to-android-tilefono-pou-echases-simvoules/

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα